Agenda

Woensdag 6 december: de bodem onder het voedselbos (online)

Deze sessie vindt plaats op woensdag 6 december van 14.30 tot 16.00 uur (online) op internationale bodemdag over de bodem onder het voedselbos.

Meer informatie volgt.

Klik hier om de kennissessie te volgen. Vergeet niet deze link alvast in je agenda te zetten!

Kennissessies terugkijken

Woensdag 19 april 2023 – Het verdienmodel van voedselbossen (online)

Deze kennissessie vindt plaats op woensdagmiddag 19 april van 14.30 tot 16.00 uur, via Teams.

Naast alle zeer relevante waarden voor biodiversiteit, bodem, welbevinden, water vasthouden, en meer, kan een voedselbos ook mensen voorzien van een inkomen. Wat weten we daarover? Hoe staan we ervoor met de kennis van nu op het gebied van oogst, verwerkingen afzet? Welke producten kun je op welke manier verkopen? Waar zijn nog vragen en onduidelijkheden op dit gebied?

Met:

  • Nicolaas Geijer, Voedselbos Baarle-Nassau, doet onderzoek naar hoe de ‘voedselbos – verdienmodellen- tool’ gebruikt kan worden
  • Stijn Heijs,  Stichting Voedselbosbouw NL, coördineert de ontwikkeling van en onderzoek naar de verdienmodellen tool

Deze kennissessie is geweest. Klik op onderstaande knop om de opname te bekijken.

Klik hier om de kennissessie terug te kijken!

Let op: deze excursie is vol! 

Woensdag 28 juni: Excursie naar Nij Boelens

Deze excursie is op woensdag 28 juni van 14.00 tot circa 17.00 uur. Nij Boelens ligt op de grens tussen Groningen en Friesland.

Bezoek het oudste voedselbos van Nederland
Nij Boelens ontstond in de vorige eeuw toen voedselbossen nog onbekend waren. Met passie en kennis werden in het Friese Boelenslaan door Jan de Boer heel veel verschillende eetbare soorten, struiken en bomen geplant. Na zijn dood in 2018 kochten de huidige eigenaren zonder het te weten in 2020 een uniek voedselbos. Nu proberen zij het vijf ha grote landgoed zo goed mogelijk in de geest van Jan de Boer te onderhouden en behouden. Met een leeftijd van inmiddels 29 jaar biedt Nij Boelens een schat aan bijzondere en leerzame ervaringen. Er kan geproefd worden van pijnboompitten van volwassen Koreaanse dennen, hartnoten waaronder de oorspronkelijke Anneke en Nys-Wyk en er zijn volop door Jan veredelde olijfwilgen die eind juni al plukrijp zijn. Laat je onderdompelen en kom mee op reis naar deze bijzondere plek!

Met:

  • Marianne van de Linde, Nij Boelens

Inloop is om 13:30 uur, start 14.00 uur.
Adres: Wildveld 35 9233 LA Boelenslaan
Om 17 uur is er voor wie wil een potluck maaltijd (waarbij iedereen wat te eten meebrengt).

Aanmelding gesloten: deze excursie is vol! 

Voor de excursie is er beperkt plek. Graag bij je aanmelding vermelden of je mee wil doen aan de potluck maaltijd en vanuit welke stad of regio je vertrekt zodat we de carpool kunnen organiseren.